Disneyland Paris

Hoeveel worden Mickey Mouse, Assepoester en Iron Man betaald in Disneyland?

Droom je ervan om in de huid te kruipen van Mickey Mouse, Assepoester of Iron Man in Disneyland in de Verenigde Staten? Weet je hoeveel deze iconische personages betaald worden om vreugde en magie te brengen aan de bezoekers van het park? We leggen het allemaal uit.

Werken bij Disneyland in de Verenigde Staten is de droom van veel kinderen en volwassenen. Wie heeft er nog nooit van gedroomd om in het kostuum van Mickey Mouse of de mooie Assepoester te stappen om magie te brengen aan de bezoekers van het park? Maar weet je eigenlijk hoeveel deze iconische personages betaald worden voor hun werk?

Het basissalaris van de artiesten

Volgens de wervingswebsite van Disneyland in de Verenigde Staten, zoals gemeld door Orange County Register, verdienen de artiesten die Disney, Pixar, Marvel enz. personages vertolken $24,15 per uur. Dit tarief geldt zowel voor een Mickey Mouse, een Elsa van Frozen of een Gamora van Guardians of the Galaxy.

Bovendien, als de artiesten optreden in shows op het podium, stijgt hun uurloon naar $28,90.

Het is interessant om op te merken dat dit basissalaris onlangs is verhoogd. In het begin van de vakbondscampagne gelanceerd door de Actors Equity Association, lag het gemiddelde salaris eerder rond de $20 per uur. De dreiging van een vakbond heeft dus geleid tot een verhoging van de vergoedingen.

Extra voordelen

Naast hun salaris genieten de artiesten van Disneyland ook van andere voordelen:

  • Kortingen op toegangskaartjes voor het park
  • Toegang tot een programma voor werknemershulp
  • De mogelijkheid om make-up-, kapsel-, naai- en andere cursussen te volgen die nuttig zijn in hun werk

Bovendien pleit de vakbond Actors Equity Association voor verbetering van de arbeidsomstandigheden. Ze willen met name meer regelmatige pauzes, schone kleedkamers en toiletten en toegang tot gezond voedsel.

En bij Walt Disney World?

Aan de andere kant van het land zijn de artiesten van Walt Disney World in Florida al meer dan 40 jaar aangesloten bij de Actors Equity Association.

Hun minimumloon varieert tussen $21,30 en $23 afhankelijk van de functie. Ook worden er bonussen tot $5,75 per uur uitbetaald voor leidinggevende functies zoals teamleider of captain.

Stijgende salarissen

Zoals te zien is, neigen de salarissen in Disneyland onder druk van de vakbond te verbeteren. Momenteel lager dan die van Walt Disney World, zouden ze kunnen blijven stijgen als de protestbeweging van de afgelopen maanden zou leiden tot vakbondsvorming.

Werken bij Disney blijft dus aantrekkelijk, vooral in een staat als Californië waar het minimumloon in 2024 $16 per uur bedraagt. Vooral als je de kans hebt om de favoriete helden en prinsessen van kinderen te vertolken!

Headerbeeldkrediet: Dall-E 3 / MDM