Disneyland Paris

[VIDEO] Een rookbom die illegaal is aangestoken in Disneyland Parijs

Een groep bezoekers zorgde voor een verrassing in Disneyland Parijs door hun eigen rookbom aan te steken om een evenement te vieren. Hoewel de intentie misschien goed was, is het moeilijk om deze flagrante schending van de parkregels te rechtvaardigen, die de tussenkomst van de beveiligingsteams vereiste.

Met verbazing ontdekten we een video, gedeeld door Disneyphile die een groep bezoekers laat zien die een rookbom gebruiken in Disneyland Parijs. De beelden, gefilmd op 14 februari, tonen een man die een roze rookbom aansteekt op Central Plaza, in het hart van het Disneyland-park. Een wolk van rook vult al snel de ruimte. De man plaatst vervolgens de nog actieve bom op een muurtje, voordat medewerkers van het park ingrijpen.

Een viering die uit de hand loopt

Volgens sommige getuigenissen die zijn gedeeld door onze collega’s, wilde deze groep bezoekers een speciale gebeurtenis vieren in Disneyland. Maar ze kozen natuurlijk de verkeerde manier om dit te doen! Naast de veiligheidsrisico’s is het gebruik van rookbommen strikt verboden op het parkterrein.

De teams van Disneyland Parijs zijn natuurlijk snel ingegrepen. De beveiliging heeft controles uitgevoerd en het betrokken materiaal in beslag genomen. We weten echter niet of deze bezoekers later zijn gestraft. Hoewel het begrijpelijk is om een gebeurtenis op een originele manier te willen markeren in Disneyland, is het essentieel om de veiligheidsregels en het welzijn van andere bezoekers te respecteren. Het personeel doet zijn best om onze entertainment veilig te stellen. Een beetje burgerzin van de bezoekers zou het minste moeten zijn.

Video credits: Disneyphile

Laten we hopen dat dit geïsoleerde incident geen ongelukkig precedent schept. Disneyland Parijs moet een magische ruimte blijven die voor iedereen toegankelijk is, met wederzijds respect.

Hoofdafbeelding credits: Kara Muse / Pexels