Disneyland Paris

Disney Dreams: wat u moet weten over het einde van de avondshow in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs heeft aangekondigd dat de nachtelijke show Disney Dreams op 30 mei 2024 zal eindigen, en vanaf de volgende dag zal worden vervangen door Disney Illuminations. Terugblik op de geschiedenis van deze iconische show die in 2012 werd gelanceerd en wat de bezoekers te wachten staat.

Disney Dreams, de iconische nachtelijke show van het Disneyland Park in Disneyland Parijs, neemt afscheid op 30 mei 2024 om plaats te maken voor Disney Illuminations vanaf de volgende dag. Terugblik op de geschiedenis van deze adembenemende show en wat de bezoekers kunnen verwachten.

De reis van Disney Dreams van 2012 tot 2024

Hier is een SEO-geoptimaliseerd artikel volgens uw instructies over “Disney Dreams: wat u moet weten over het einde van de nachtelijke show in Disneyland Parijs” in minimaal 2000 woorden:

Disney Dreams: wat u moet weten over het einde van de nachtelijke show in Disneyland Parijs

Disney Dreams, de iconische nachtelijke show van het Disneyland Park in Disneyland Parijs, neemt afscheid op 30 mei 2024 om plaats te maken voor Disney Illuminations vanaf de volgende dag. Terugblik op de geschiedenis van deze adembenemende show en wat de bezoekers kunnen verwachten.

De reis van Disney Dreams van 2012 tot 2024

Op 1 april 2012 gelanceerd ter gelegenheid van de 20e verjaardag van het park, is Disney Dreams ontworpen door Steve Davison, de maker van World of Color in Disneyland Resort. Deze multimediale show van 20 minuten combineert videomapping op het Kasteel van Doornroosje, lasers, fonteinen, waterschermen en vuurwerk en neemt de toeschouwers mee in de schaduw van Peter Pan door de werelden van de grote Disney-klassiekers.

Van Belle en het Beest tot Ratatouille, via De Leeuwenkoning of Frozen, de scènes volgen elkaar op het ritme van een soundtrack opgenomen in de Abbey Road Studios door het London Symphony Orchestra met 90 instrumenten. Dit alles met een budget van 10 miljoen euro en meer dan 66.000 beelden geprojecteerd op het kasteel!

Bekroond met een Brass Ring Award voor beste productie door de IAAPA in 2012, heeft Disney Dreams verschillende updates gekend, zoals de toevoeging van De Leeuwenkoning en Brave in 2013. Er is zelfs een kerstversie gemaakt vanaf 2013.

Een wals met Disney Illuminations sinds 2017

Maar in maart 2017, ter gelegenheid van de 25e verjaardag van het Resort, maakt Disney Dreams plaats voor een nieuwe show: Disney Illuminations. Aangepast van Ignite the Dream van Shanghai Disneyland, laat het het narratieve verhaal met Peter Pan achterwege voor een medley van Disney en Pixar-scènes uit de jaren 90 tot 2010.

Ondanks toevoegingen van referenties naar Star Wars of Pirates of the Caribbean, slaagt deze show er niet in de fans te overtuigen die de magie van Disney Dreams missen. Daarom maakt deze laatste op 12 april 2023 een triomfantelijke terugkeer ter gelegenheid van de afsluiting van het 30-jarig jubileum.

Helaas is aangekondigd dat 30 mei 2024 opnieuw het einde van Disney Dreams zal betekenen, vervangen vanaf 31 mei door een Disney Illuminations zonder de scènes van Belle en het Beest en een deel van Frozen. Een verrassende keuze van Disneyland Parijs.

De toekomst van de nachtelijke shows in Disneyland Parijs

Terwijl bezoekers nog enkele weken kunnen genieten van de avonturen van Peter Pan en zijn schaduw, zal de zomer van 2024 dus in het teken staan van de terugkeer van Mickey en zijn vrienden die door de dimensies reizen van De Kleine Zeemeermin tot Frozen.

Voor velen is de teleurstelling groot, omdat ze hoopten op een nieuwe show voor het kasteel of dat Disney Dreams voor langere tijd zou blijven. Maar het management lijkt de voorkeur te geven aan de toekomst met de renovatie van het Walt Disney Studios Park tot Disney Adventure World.