Disneyland Paris

Renovatie van het Sprookjesland in Disneyland Parijs: de nieuwe attracties die je niet mag missen

Deze zomer wordt de iconische attractie Het Sprookjesbos in Disneyland Paris vernieuwd. Op het programma staan nieuwe scènes uit de animatiefilms Frozen, Winnie de Poeh en Up, evenals een unieke samenwerking met Vittel. We vertellen je alles over deze langverwachte renovatie!

Sinds 1994 neemt de attractie Het Sprookjesbos jong en oud mee op een sprookjesachtige reis door de koninkrijken en miniatuurlandschappen van onze favoriete Disney-klassiekers. Deze zomer krijgt deze geliefde scènetocht een opfrisbeurt met de toevoeging van verschillende nieuwe scènes. Als kers op de taart zal een nieuwe samenwerking met Vittel een extra vleugje frisheid toevoegen. Hier is alles wat je moet weten over de transformatie van deze iconische attractie.

Drie nieuwe scènes geïnspireerd door Frozen, Winnie de Poeh en Up

Het hoogtepunt van deze renovatie zal ongetwijfeld de integratie van drie nieuwe, ongeziene tableaus uit recentere animatiefilms zijn, die de collectie miniatuurscènes zullen verrijken:

  • Een scène uit Frozen, waarbij het kasteel van Arendelle en de besneeuwde omgeving te zien zullen zijn
  • Een scène uit Winnie de Poeh, met het huis van deze gulzige beer in het Honderd Bunderbos
  • Een scène uit Up, waarbij het zwevende huis van Carl Fredricksen zal landen bij de Paradijs Watervallen

Deze laatste scène, gedetailleerd gereproduceerd zoals te zien is op de concepttekeningen, zal bijzonder indrukwekkend zijn. We kijken ernaar uit om de jonge ontdekkingsreiziger Russell en de kleurrijke vogel Kevin in een bocht te kunnen spotten!

Een waterrijk avontuur met Vittel

Een andere opvallende nieuwigheid: Vittel wordt de officiële sponsor van de attractie. Dit zal resulteren in een nieuw logo en specifieke decoratieve elementen die de wachtrij van de gerenoveerde attractie zullen verfraaien.

Deze samenwerking zal het belang van water als inspiratiebron voor de sprookjesachtige verhalen en landschappen die worden doorkruist benadrukken. Een originele manier om bezoekers meteen vanaf de eerste minuten van de ervaring onder te dompelen in de sfeer.

Het oordeel van de Imagineers

Om deze grootschalige renovatie tot een goed einde te brengen, werken de creatieve teams van Disneyland Paris nauw samen met de Imagineers van Walt Disney Imagineering. Deze laatsten zijn uiteraard enthousiast over het verrijken van deze unieke attractie, zoals artistiek directeur Keith Rector benadrukt: “Deze geminimaliseerde architectuur, het echte hoofdpersonage van de attractie, maakt van Het Sprookjesbos een absoluut uniek avontuur. Het zwevende huis van Carl in Up is zo’n krachtig icoon in zijn verhaal, dat we dachten dat het passend zou zijn om deze reis af te sluiten”.

We kunnen alleen maar instemmen met deze gedurfde keuze, die een vleugje moderniteit zal brengen aan dit grote klassieke Park.

Spoedige heropening

De enige domper is dat we op dit moment nog geen exacte datum hebben voor de heropening van de attractie. Het officiële persbericht vermeldt simpelweg “deze zomer”. We zullen dus geduld moeten hebben voordat we deze geüpgradede versie van Storybook Land kunnen uitproberen.

Wat betreft de capaciteit, de duur van de rit of eventuele nieuwe toegangsbeperkingen, blijft het mysterie voorlopig onopgelost. Laten we hopen dat het wachten de moeite waard zal zijn en dat jong en oud blij zullen zijn met deze herziene reis naar Het Sprookjesbos van de nieuwe generatie!