Disneyland Paris

Gerapporteerde brand in Disneyland Paris park, wat we weten

Op vrijdag 15 december brak er brand uit in Disneyland Paris binnen het hoofdpark, in het Frontierland gebied.

Brand gerapporteerd in Europa’s grootste toeristische bestemming. Tussen 12:00 en 14:00 uur brak er op vrijdag 15 december brand uit in het hoofdpark van Disneyland Parijs.

Brand in restaurant “Cowboy Cookout Barbecue”

Volgens de eerste getuigenissen op sociale media, brak de brand uit in het restaurant “Cowboy Cookout Barbecue” gelegen in het Frontierland gebied. Het gebied werd geleidelijk geëvacueerd en gesloten voor publiek terwijl de hulpdiensten uitrukten voor de brand. Een “technisch probleem” werd aangehaald door het personeel om de sluiting te verklaren. Volgens vakbond UNSA Disneyland Parijs, grepen de brandweerlieden van het park in met steun van externe brandweerposten.

Volgens de laatste informatie was de brand snel onder controle en zou de constructie van het restaurant niet in gevaar zijn. Het grootste deel van het gebied blijft naar verwachting de hele dag gesloten. Het restaurant “Cowboy Cookout Barbecue” zal zelf naar verwachting langer gesloten blijven om onderzoek en herstelwerkzaamheden uit te voeren. Verschillende getuigen meldden dat de brand was uitgebroken bij de schouw van het restaurant, dat onder andere barbecue gerechten aanbiedt. Ook restaurant “Colonel Hathi’s Outpost” werd geëvacueerd tijdens het blussen.

Op sociale media deelden vele internetgebruikers beelden en video’s van de brand.

Foto credit: UNSA

Geef een reactie