Disney +

De serie The Good Doctor stopt na seizoen 7 op ABC

De succesvolle serie The Good Doctor neemt afscheid na 7 seizoenen. Terugblik op de oorsprong, het traject en het einde van dit medisch drama met Freddie Highmore, dat het serialandschap de afgelopen jaren heeft gemarkeerd.

Het is het einde van een tijdperk. Op 11 januari kondigde ABC het einde aan van zijn succesvolle serie The Good Doctor na 7 seizoenen. Een beslissing die veel fans bedroefd maakt, maar die in overleg met het productieteam onder leiding van bedenker David Shore lijkt te zijn genomen. We blikken terug op de oorsprong, de successen en de afloop van dit buitengewone medische drama.

The Good Doctor, een buitengewone serie

De sinds 2017 op ABC in de Verenigde Staten en op TF1 in Frankrijk uitgezonden serie The Good Doctor vertolkte de getalenteerde Freddie Highmore als dr. Shaun Murphy. Deze jonge arts met autisme en het savant-syndroom voegt zich bij het gerenommeerde St. Bonaventure Ziekenhuis in San Jose, tot bewondering maar ook onbegrip van collega’s en hoger geplaatsten.

Fin de la série The Good Doctor - ABC
Einde van de serie The Good Doctor – ABC

Dankzij het winnende duo David Shore / Freddie Highmore bood de serie een nieuwe kijk op handicaps door middel van een veelzijdig centraal personage. Het publiek was al snel veroverd.

Met zijn uitzonderlijke cast, meeslepende medische intriges en benadering van handicaps vestigde The Good Doctor zich als een van de meest bekeken dramaseries in de Verenigde Staten en wereldwijd. Alleen al in Frankrijk trok TF1 tot 8 miljoen kijkers voor de avonturen van dr. Murphy.

7 Seizoenen op de teller

In 7 seizoenen en 93 afleveringen heeft The Good Doctor het serialandschap gemarkeerd en zijn held talloze omwentelingen geboden, zowel persoonlijk als professioneel: promotie, liefdesrelatie, overlijden van dierbaren, wereldwijde pandemie… Shaun Murphy heeft alles succesvol doorstaan en kreeg respect van artsen en een breed publiek.

Fin de la série The Good Doctor - ABC
Einde van de serie The Good Doctor – ABC

Talloze gaststerren betraden de set van The Good Doctor in de loop van de seizoenen, zoals Geena Davis en Sharon Leal. Het was ook een gelegenheid voor een terugzien met oude series als Kal Penn (dr. Lawrence) en Hill Harper (dr. Andrews). Hoewel de medische intriges de rode draad waren van elke aflevering, was de persoonlijke as even belangrijk met de ontwikkeling van Shauns relaties met collega’s, twijfels, verlies en leermomenten.

Een in overleg genomen eind

Waarom dan een nog steeds uiterst populaire serie stoppen na 7 seizoenen? Hoewel ABC deze beslissing niet officieel heeft toegelicht, spraken Freddie Highmore en bedenker David Shore over een gezamenlijk genomen besluit, daar zij vonden rond hun personage te hebben gedaan.

“Het is tijd om vaarwel te zeggen. We zijn ongelofelijk trots op het verrichte werk”, verklaarde David Shore. Hetzelfde geluid bij ster Freddie Highmore, die dankbaar was zo’n rijke rol te mogen spelen.

En nu verder?

Hoewel deze aankondiging The Good Doctor-fans bedroefd maakt, zijn er al nieuwe projecten rond het universum in de pijplijn. Zo weten we dat er een spin-off komt, The Good Lawyer, rond het personage advocate Joni DeGroot (gespeeld door Kennedy McMann uit Nancy Drew).

Freddie Highmore kan zich op nieuwe projecten storten. Met zijn 32 jaar heeft de Britse acteur al een indrukwekkende carrière achter (Finding Neverland, Charlie en de Chocoladefabriek, Bates Motel…) en nog voor zich. Wordt dus vervolgd…

Het laatste woord

In 7 seizoenen bood Shaun Murphy ons een nieuwe en ontroerende kijk op anders-zijn, waarmee hij aantoonde dat met moed en talent alles mogelijk is. The Good Doctor zal de geschiedenis ingaan als een van dé serietoppers van de laatste jaren, gedragen door een 5-sterren cast.

Fin de la série The Good Doctor - ABC
Einde van de serie The Good Doctor – ABC

Credit titelfoto: ABC

Geef een reactie