Disney +

Inside Out 2: trailer, releasedatum, samenvatting… Alles wat je moet weten over het vervolg

Ontdek alle details over Inside Out 2, het langverwachte vervolg op de Disney/Pixar-animatiefilm die in juni 2024 in de bioscoop verschijnt: releasedatum, trailer, samenvatting met de introductie van Angst en andere essentiële informatie.

De eerste trailer in het Engels van Inside Out 2, die op 9 november 2023 werd gelanceerd, brak records. In slechts 24 uur werd de trailer maar liefst 157 miljoen keer bekeken, waarmee het de populairste trailer ooit voor een Disney-animatiefilm is. Een succes dat ook de studio-teams niet is ontgaan, die verheugd zijn over zoveel enthousiasme rond dit vervolg.

Op TikTok was de teaser ook een groot succes met 78 miljoen views in één dag. Het bewijst dat Inside Out 2 perfect weet aan te sluiten bij de nieuwe generatie, die tijdens de release van de eerste film nog kind was.

Een nieuwe emotie maakt haar intrede

Een van de grote nieuwigheden in dit tweede deel is de introductie van Angst. Vertolkt door Maya Hawke in de originele versie, belooft deze emotioneel onstabiele emotie behoorlijk wat opschudding te veroorzaken in het hoofdkwartier. En als we de trailer mogen geloven, is zij niet de enige nieuwkomer!

Bekend van de serie Stranger Things, speelt Maya Hawke in de originele versie de rol van Angst. Een perfecte casting gezien haar talent voor ietwat gestoorde personages. Tegenover haar zien we de oorspronkelijke cast met Amy Poehler als Vreugde, Phyllis Smith als Verdriet, Lewis Black als Woede, Tony Hale als Vrees en Liza Lapira als Walging.

Releasedatum van Inside Out 2

Inside Out 2 verschijnt begin zomer 2024 in de Nederlandse bioscopen. De film zal waarschijnlijk in juni uitkomen, een strategisch gekozen datum door Disney, aan het begin van de zomervakantie, om zo veel mogelijk gezinnen naar de bioscoop te lokken.

Achter de camera staat regisseur Kelsey Mann, bekend van Pixar voor films als Monsters University en Onward. De productie is in handen van Mark Nielsen, verantwoordelijk voor het succes van Toy Story 4. Een creatief duo dat de charme van Inside Out hopelijk weet te behouden, terwijl ze ook nieuwe wegen verkennen.

Inside Out 2: trailer, releasedatum, samenvatting... Alles wat je moet weten over het vervolg
Vice-Versa 2 : l’affiche officielle du film. – Disney

De samenvatting en plot van Inside Out 2

Er is nog niet veel bekend over het plot, maar de officiële samenvatting onthult al wat meer over wat Riley en haar emoties te wachten staat:

“Pas afgestudeerd is Riley nu een tiener, wat uiteraard voor grote opschudding zorgt op het hoofdkwartier wanneer er onverwacht nieuwe emoties opduiken! Vreugde, Verdriet, Woede, Vrees en Walging – die altijd al succesvol samenwerkten – weten niet goed hoe te reageren wanneer Angst verschijnt. En het lijkt erop dat zij niet alleen is…”

Dit belooft veel plottwists en verrassingen in Riley’s hoofd, nu ze bijna volwassen is. Tussen hormonen en het verlangen naar onafhankelijkheid, wordt de reis ongetwijfeld rijk aan emoties!

De terugkeer van tiener Riley

Riley, de heldin uit de eerste film, keert terug in Inside Out 2. Alleen is ze geen kind meer, maar een pas afgestudeerde tiener. Zulke grote veranderingen in haar leven zullen uiteraard gevolgen hebben voor haar emoties. Vandaar de orkaanachtige intrede van Angst, en mogelijk meer nieuwkomers.

Met zijn universele thema wist Inside Out in 2015 een breed publiek te boeien. De animatiefilm bracht wereldwijd bijna 858 miljoen dollar op. Cijfers die het vervolg hoopt te overtreffen, voortbouwend op de onverminderde populariteit van het eerste deel. Als Inside Out 2 erin slaagt een even sterk avontuur te bieden, liggen alle troeven in handen om dé animatiehit van de zomer van 2024 te worden. Tot in de bioscoop in juni!

Header afbeelding: Disney.

Geef een reactie