Disneyland Paris

Weer Disneyland Parijs: de eerste week van de vakantie in de regen?

Het weer voor de komende 7 dagen ziet er wisselvallig uit in Disneyland Parijs, met afwisselend bewolking, opklaringen en mogelijke neerslag. Wat zijn de gedetailleerde voorspellingen per dag? Hier is het volledige bulletin.

Hoe zal het weer deze week zijn in Disneyland Parijs? We hebben de voorspellingen van Météo France geraadpleegd voor de week van 12 tot 18 februari, de eerste week van de schoolvakantie in Frankrijk, om een volledige samenvatting van het verwachte weer voor u op te stellen.

Maandag 12 februari

Maandag ziet er gemengd uit, met ’s ochtends een zeer bewolkte lucht en temperaturen rond de 6°C. De middag zal zonnig zijn en warmer, tot 10°C. De avond blijft helder en de temperatuur zal licht dalen, naar 4°C. ’s Nachts zal de lucht opnieuw gedeeltelijk bewolkt worden, maar de temperaturen zullen positief blijven, rond de 2°C. De wind zal de hele dag waaien tussen 15 en 20 km/u, voornamelijk uit het zuidwesten. Deze maandag lijkt dus geschikt voor een bezoek aan de parken, ondanks een frisse start van de dag. De zonnige middag zal aangenaam zijn om van de attracties te genieten.

Dinsdag 13 februari

Dinsdag zullen de omstandigheden verslechteren met de hele dag een zeer bewolkte lucht en mogelijk neerslag tegen de avond. De temperaturen zullen ’s ochtends tussen de 5°C liggen en ’s middags tussen de 9° en 10°C. ’s Nachts zal het kwik stijgen tot 11°C. De wind zal meer zuidelijk worden en tot 20 km/u waaien, afhankelijk van het moment van de dag. Ondanks het ontbreken van zware regenval, zal dinsdag een nogal sombere dag zijn. Zorg voor warme en waterdichte kleding.

Woensdag 14 februari

Valentijnsdag. Woensdag, Valentijnsdag, zal het verstoorde weer helaas aanhouden. De lucht blijft de hele dag zeer bewolkt, met verwachte buien in de middag die ’s avonds kunnen aanhouden. De temperaturen blijven stijgen, tot 13°C in de middag. ’s Nachts zal het kwik dalen tot ongeveer 11°C. De wind uit het zuidwesten zal toenemen, met windstoten tot 45 km/u. Ondanks dit sombere weer belooft Valentijnsdag in Disneyland Parijs magisch te zijn. Maar zorg voor waterdichte kleding, paraplu’s en warme kleding!

Donderdag 15 februari

Donderdag zal het wisselvallige weer van de voorgaande dagen aanhouden. De lucht zal opnieuw zeer bewolkt zijn, met kans op buien in de middag en avond. De temperaturen zullen variëren tussen 10°C in de ochtend en 14-15°C in de middag, om ’s nachts weer te dalen tot 12°C. De wind zal over het algemeen matig zijn, uit het zuiden of zuidoosten, afhankelijk van het moment van de dag. Donderdag blijft geschikt om van de attracties te genieten tussen de buien door, maar blijf waterdichte kleding dragen.

Vrijdag 16 februari

Nieuwe buien verwacht. Het weekend begint opnieuw onder een zeer bewolkte hemel, met nieuwe buien die de hele dag op vrijdag worden verwacht. De temperaturen zullen weinig veranderen, tussen 11°C en 13°C, afhankelijk van het moment. ’s Nachts zal het kwik iets dalen tot 10°C. De wind uit het westen of westen zal matig zijn, met windstoten tot 20 km/u. Op vrijdag, zorg ervoor dat je effectief beschermd bent tegen de regen om toch van de attracties te kunnen genieten tussen de druppels door.

Zaterdag 17 februari

Windstoten te verwachten. Zaterdag zou het weer wat stabieler kunnen worden, hoewel de lucht nog steeds erg bewolkt zal blijven. Enkele opklaringen worden ’s nachts verwacht. Wat betreft de temperaturen zal het kwik de hele dag schommelen tussen 9°C en 11°C. De belangrijkste bijzonderheid van zaterdag zal liggen in de versterking van de noordenwind, met windstoten tot 40 km/u in de middag. De windstoten van zaterdag vereisen dat je je goed bedekt! Maar het park blijft toegankelijk door de deuren iets verder open te duwen.

Zondag 18 februari

Naar droger weer? Zondag zou het weer wat droger kunnen worden, hoewel de lucht nog steeds behoorlijk bewolkt zal blijven. Enkele opklaringen worden nog steeds verwacht. Qua temperaturen zal het kwik dalen, met minima rond 7°C in de ochtend en maximaal 10°C in de middag. De noordenwind zal matig en constant zijn, rond 15 km/u. Zondag sluit deze zeer bewolkte en soms regenachtige periode af met een sprankje hoop op beter weer voor de volgende week!

Headerbeeldkrediet: Canva / MDN