Disneyland Paris

Sluiting van de ingang van Walt Disney Studios in Disneyland Parijs: alles wat je moet weten

De parkingang en Studio 1 zullen volledig gesloten zijn tussen april 2024 en begin 2025. De topattracties blijven open in deze periode. De toegang wordt gereorganiseerd. Wij zetten alles wat je moet weten op een rijtje.

Het Walt Disney Studios Park in Disneyland Parijs staat op het punt een periode van grote renovatiewerken in te gaan. Vanaf oktober 2023 tot eind 2025 staan er, naar we van Disneyland Parijs vernomen hebben, talrijke vernieuwingen op de planning. Daaronder valt de volledige sluiting van de parkingang en Studio 1 tussen april 2024 en de lente van 2025. Wij zetten op een rijtje wat er zal veranderen en wat nog toegankelijk zal blijven in deze periode.

Geplande werken en sluitingen

Vanaf oktober 2023 starten grote renovatiewerken in het Walt Disney Studios Park. Het doel? Bepaalde infrastructuur moderniseren en bezoekers een nog meer immersieve ervaring bieden.

Deze werken zullen in verschillende fases verlopen tot eind 2025. Ze zullen vooral impact hebben op de parkingang en het gebied rond Studio 1. Er staan onder andere vernieuwingen van de vloer in verschillende zones op de planning, waarvoor hekken geplaatst zullen worden.

Hoewel de parkingang vanaf oktober 2023 zal worden vernieuwd, zal de volledige sluiting van dit gebied en van Studio 1 pas ingaan eind april 2024. De sluiting zal duren tot de lente van 2025. Gedurende deze periode zal de toegang tot bepaalde winkels en restaurants onmogelijk zijn. Dit geldt onder andere voor de restaurants En Coulisses en Hep Cat’s Corner en de winkels Les Légendes d’Hollywood en Hollywood Jewel Box.

Impact op attracties

Ook al sluiten de parkingang en Studio 1 voor maandenlang, de topattracties van het Walt Disney Studios Park blijven toegankelijk. De werken zullen geen impact hebben op iconische attracties zoals Crush’s Coaster, Cars Route 66 Road Trip en Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy. Deze onmisbare attracties blijven de hele renovatieperiode door open.

De enige uitzondering is de attractie Les Tapis Volants – Flying Carpets Over Agrabah, die in januari 2024 sluit voor renovatie.

Shows

Met de shows verandert er niets! Je kan nog steeds genieten van succesvolle shows zoals Mickey en de Tovenaar, TOGETHER: een Muzikale Pixar Avontuur en vele anderen. De toegang tot de verschillende theaterlocaties wordt niet beïnvloed door de werken.

Hoewel er veranderingen komen in de doorstroming van bezoekers in het park, blijft de toegang tot attracties en shows mogelijk. De ingang wordt geherorganiseerd zodat bezoekers gemakkelijk de belangrijkste zones kunnen bereiken. Zowel in het park als via de mobiele app kan je je oriënteren aan de hand van geüpdatete plattegronden en informatie over wachttijden.

  • Restaurants en winkels
    Alle restaurants in het park blijven open, met uitzondering van deze in Studio 1. Er komen alternatieve snelrestaurants beschikbaar. Het is aangeraden om op voorhand te reserveren bij PYM Kitchen en Bistrot Chez Rémy, die waarschijnlijk drukker bezocht zullen worden. Wat winkels betreft, blijven er veel open in de rest van het park, alsook in het Disneyland Park en Disney Village.
  • Een gerenoveerd park
    Deze uitgebreide werken kaderen in de voortdurende inspanningen van Disneyland Parijs om bezoekers een steeds meer immersieve ervaring te bieden. Door bepaalde infrastructuren te moderniseren is het de bedoeling het park klaar te stomen voor de komende jaren.

Hoewel deze transitieperiode enige hinder met zich mee kan brengen, belooft het een gerenoveerd Walt Disney Studios Park waar de magie ten volle kan gedijen! De favoriete bestemming van Mickey-fans staat op het punt een nieuw tijdperk in te gaan.

Geef een reactie