Disneyland Paris

Disneyland Parijs : pas op, er zijn valse taxi’s in de buurt van de parken

Valse taxi’s in de buurt van Disneyland Parijs kunnen een kostbare valkuil zijn voor bezoekers. Leer hoe ze te herkennen en te vermijden met onze nauwkeurige en praktische adviezen.

Volgens een recent onderzoek gepubliceerd in Le Parisien op dinsdag 27 juni, is er een groeiend probleem in de omgeving van het station van Chessy – Marne-la-Vallée, vlakbij Disneyland Parijs. Het lijkt erop dat er illegale chauffeurs in overvloed zijn bij de poorten van het park, gericht op bezoekers als ze de attracties verlaten.

Valse taxi’s bij het station Chessy – Marne-la-Vallée

Legitieme taxichauffeurs zijn verontwaardigd over de toestroom van deze illegale concurrenten die, ondanks de wet, rondhangen bij het station van Chessy – Marne-la-Vallée, nu het eindpunt van duizenden bezoekers die Disneyland Parijs verlaten. Een bijzonder gespannen context die regelmatig leidt tot conflicten, zelfs tot fysieke confrontaties. Dit fenomeen is verergerd sinds het einde van de gezondheidscrisis, met een significant aantal van deze illegale chauffeurs die zelfs een VTC-licentie hebben.

Het station, op minder dan 100 meter van de parken, wordt overspoeld door deze chauffeurs die rondhangen, proberen klanten op te pikken. De situatie is zo ernstig geworden dat reguliere taxichauffeurs spreken van angst om te werken. Toch hebben deze chauffeurs allemaal formele toestemming om hun beroep in dit gebied uit te oefenen.

40 euro voor een ritje van 5 minuten

Volgens Le Parisien zijn er slechts 57 taxi’s officieel geautoriseerd om rond het station te werken, terwijl er meer dan honderd valse taxi’s zouden zijn. Hun tactiek is gewetenloos: ze vangen klanten, stellen overprijsde tarieven in en bespotten officiële taxichauffeurs.

Bij gebrek aan regulering rekenen deze oneerlijke chauffeurs ritten naar eigen goeddunken aan. Sommigen vragen zelfs tot 200 euro voor een rit naar Parijs. Zelfs de kortste ritten kunnen duur zijn, met valse taxi’s die tot 40 euro vragen voor een rit van slechts 5 minuten.

Hoe herken je een echte taxi ?

Om te voorkomen dat je in de val loopt van deze valse taxi’s, hier zijn enkele praktische tips, doorgegeven door de politieprefectuur van Parijs, om een echte taxi te identificeren:

  • Het voertuig is uitgerust met een lichtsysteem dat aangeeft of het vrij is of niet.
  • Een horokilometrische meter is zichtbaar, waarmee de ritprijs in real-time kan worden berekend.
  • Een informatiedisplay is geplakt op een raam van het voertuig.
  • Elke taxi krijgt een staanplaatsvergunningnummer toegekend, dat zichtbaar moet zijn.

Onvoldoende maatregelen

Ondanks het bestaan van dit probleem lijken de autoriteiten machteloos. In 2022 werden slechts 73 bekeuringen uitgeschreven na 48 controleacties. Geconfronteerd met deze situatie voelen de legale chauffeurs zich hulpeloos. Ze vragen om vaker en strenger te controleren om de verspreiding van deze valse taxi’s te voorkomen.

Gezien deze situatie kunnen we je alleen maar aanraden om bijzonder waakzaam te zijn bij het verlaten van het Disneyland Parijs park. Neem de tijd om te controleren of het voertuig waarin je stapt een echte taxi is, zoals de politieprefectuur heeft gespecificeerd. Onthoud, een echte taxi zal zijn uitgerust met een lichtsysteem, een horokilometrische meter, een informatiedisplay geplakt op een raam en een staanplaatsvergunningnummer.

Als je deze elementen niet ziet, overweeg dan om het transportaanbod te weigeren en op zoek te gaan naar een legitieme taxi.

Bronvermelding : Canva

Geef een reactie