Disneyland Paris

Disney verhoogt sterk de prijzen in pretparken, dit is waarom

The Walt Disney Company heeft besloten de toegangsprijzen voor zijn iconische pretparken Disneyland in Californië en Walt Disney World in Florida aanzienlijk te verhogen, meldt The Wall Street Journal. Deze prijsverhogingen komen in een moeilijke economische context voor de entertainmentreus.

Waarom Disney de prijzen verhoogt

Dit besluit om de prijzen te verhogen is niet zomaar genomen. Het maakt deel uit van Disney’s algemene strategie om de inkomsten van de divisie pretparken en cruises op te voeren, wat essentieel is geworden nu het bedrijf moeilijkheden ondervindt in andere sectoren.

  • Versnelde kabelknippers schaden zijn traditionele tv-zenders
  • De kostbare overgang naar streaming via Disney+ en Hulu weegt op de financiën
  • Het bezoekersaantal in de parken is afgenomen na de pandemie

Disney vertrouwt daarom meer dan ooit op zijn pretparken om de groei veilig te stellen. Vandaar de wil om de inkomsten te optimaliseren door de prijzen te verhogen.

Aanzienlijke verhogingen

De verhogingen variëren volgens de formules, maar bereiken voor sommige tickets en diensten tot 25%:

  • +8% voor een 1-daags ticket voor Disneyland
  • +25% om tussen parken te hoppen
  • +15% voor een 5-daagse pas voor Disneyland
  • Parkeren en jaarabonnementen ook duurder

Disney rechtvaardigt deze verhogingen met de nieuwe attracties en unieke ervaringen die worden aangeboden. Het bedrijf beweert ook betaalbare tarieven te handhaven, vooral voor kinderen.

Een subtiele dosering

Disney probeert zijn prijsverhogingen zorgvuldig af ​​te stemmen om bezoekers niet af te schrikken en tegelijkertijd de winst te optimaliseren. De Amerikaanse reus was de afgelopen jaren bekritiseerd voor zijn prijsbeleid dat als te agressief werd beschouwd.

De terugkeer van Bob Iger als CEO lijkt een lichte koerswijziging aan te geven, met de verklaarde intentie om de toegankelijkheid van de Disney-parken te behouden. Deze extra inkomsten zijn cruciaal voor Disney, dat van plan is $60 miljard te investeren in zijn parken in het komende decennium, het dubbele van het vorige. Doel: de ervaring verder verrijken met nieuwe, innovatieve attracties en nog meer immersieve, sprookjesachtige evenementen.

Dalend bezoekersaantal

Deze investeringen moeten ook helpen het bezoekersaantal weer op te krikken, dat in de Disney-parken na de pandemie is gedaald. Hoewel de vraag naar jaarkaarten sterk blijft, liep de zomerdrukte terug, wat Disney ertoe aanzette ongekende promoties te lanceren.

De prijzen verhogen zonder bezoekers af te schrikken, dat is de hachelijke balans die Disney moet vinden. De nieuwe CEO is zich bewust van de kritiek op de toenemende ontoegankelijkheid van de parken. Hij moet de noodzakelijke winstgevendheid van deze strategische activa voor Disney zien te combineren met de wens naar magie en dromen van miljoenen fans wereldwijd. Het Disney-merk draagt een unieke emotionele belofte in zich, ver voorbij een simpel pretpark.

Beeldcredit: Dall-E met Tout Disney

Geef een reactie