Disneyland Paris

Deze nieuwe overdekte voorzieningen die naar Disneyland Parijs komen

We hebben zojuist vernomen dat Disneyland Parijs een uitgebreid investeringsplan heeft gelanceerd om de overdekte ruimtes in zijn parken uit te breiden. Het doel? Het comfort van de vele bezoekers te verbeteren gezien de grillen van het Parijse weer. Uitleg.

We hebben zojuist vernomen dat Disneyland Parijs een uitgebreid investeringsplan heeft gelanceerd om de overdekte ruimtes in zijn parken uit te breiden. Het doel? Het comfort van de vele bezoekers te verbeteren gezien de grillen van het Parijse weer. Uitleg.

In een persbericht van 11 oktober 2023 heeft de groep dit ambitieuze project officieel bekendgemaakt. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk terrassen van restaurants en winkels te overkappen, alsook enkele van de beroemde wachtrijen van de attracties.

Om dit te bereiken zal Disneyland Parijs een beroep doen op zijn inventieve Imagineers, deze buitengewone ontwerpers van Disney-parken over de hele wereld. Hun opdracht? Deze nieuwe beschermende constructies op een harmonieuze en meeslepende manier integreren, zonder afbreuk te doen aan de magie van de locaties.

Eigenlijk is deze bezorgdheid om het comfort van bezoekers tegenover het Parijse klimaat niet nieuw. Sinds de opening van Disneyland Parijs in 1992 werden al vele overdekte doorgangen aangelegd op Main Street USA, zodat bezoekers droog kunnen wandelen, zelfs als het regent.

Drie decennia later blijft Disneyland Parijs innoveren om een optimale ervaring te bieden. Het resort speelt in op de veranderende verwachtingen rond vrije tijd en toerisme. Deze nieuwe overdekte voorzieningen passen in deze logica van continue verbetering.

Sommige van deze voorzieningen tegen slecht weer zijn al in gebruik genomen. Dit is onder meer het geval voor het restaurant Pizzeria Bella Notte in Adventureland. De recente uitbreiding in de kleuren van de Pixar-film Luca omvat een nieuw overdekt terras.

Een andere grote transformatie is die van het restaurant Fuente Del Oro in Casa de Coco – Restaurante de Familia in Frontierland. Naast de binnenruimtes als eerbetoon aan de film Coco, werd een overdekt terras in Mexicaanse stijl toegevoegd.

Maar dit is slechts het begin! Andere projecten voor overdekte voorzieningen zijn al gepland. Op Main Street USA zal het restaurant Casey’s Corner binnenkort beschikken over een nieuw victoriaans terras. De stijl zal geïnspireerd zijn op het baseballuniversum dat in deze emblematische locatie gevierd wordt.

Vlakbij komt er tegen 2024 een elegant overdekt paviljoen in de ontmoetingszone met de Disney-personages. Ideaal om van deze magische momenten te genieten, zelfs als het regent!

Deze nieuwe overdekte voorzieningen die naar Disneyland Parijs komen
Le concept art de la future terasse de Casey’s Corner. – Disneyland Paris

In het Walt Disney Studios park zal de angstaanjagende Tower of Terror wachtrij overdekt worden tegen slecht weer. Zo kan men rustig wachten alvorens adrenalinekicks te beleven.

En het stopt niet hier! Disneyland Parijs plant nog veel meer overdekte voorzieningen op lange termijn. Vooral bij de emblematische attractie Peter Pan’s Flight, een van de populairste in het park.

Al deze nieuwe constructies zullen de immersie van bezoekers in de Disney-werelden versterken. Ze combineren verfijnde architectuur met knipogen naar de betrokken attracties. De uitdaging is ambitieus: het comfort verhogen zonder afbreuk te doen aan de magie van de locaties.

Geef een reactie