Disneyland Paris

Bedwantsen: wordt Disneyland Parijs getroffen door de invasie?

Gezien de enorme invasie van bedwantsen in Île-de-France, rijst de vraag of Disneyland Parijs gespaard blijft. Een terugblik op de situatie in het park en een exclusieve getuigenis van een Disney-expert.

De plaag van bedwantsen woedt momenteel in Frankrijk. Deze bloedzuigende parasieten vermenigvuldigen zich in woningen, hotels en het openbaar vervoer. Hun verontrustende aanwezigheid dwingt veel Fransen om hun reizen en bezoeken aan openbare plaatsen te beperken. Gezien deze toename kunnen ongediertebestrijdingsbedrijven de vraag naar interventies niet aan.

Disneyland Parijs, de meest bezochte toeristische bestemming van Europa, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit de hele wereld. Met zijn themaparken, hotels, winkels en vervoersinfrastructuur vormt deze toeristische hotspot een uniek ecosysteem dat potentieel gevoelig is voor de verspreiding van bedwantsen.

Meldingen van bedwantsen in de RER A

Op sociale netwerken melden meerdere gebruikers vondsten van bedwantsen in het openbaar vervoer in de regio Parijs, met name de RER A, de belangrijkste verbinding met Disneyland Parijs. Volgens verklaringen van een lid van de Dream Team-gemeenschap, een groep vrijwillige ervaren bezoekers van het park, had hij echter geen gevallen gehoord binnen Disneyland Parijs zelf.

Hoewel dit niet de officiële positie van het management weerspiegelt, wijst dit getuigenis erop dat de Disneyland-parken en -infrastructuur tot nu toe gespaard zijn gebleven van de bedwantseninvasie in de omgeving. Desalniettemin laat de constante stroom van bezoekers uit de regio Parijs toekomstige besmettingen vrezen. Een ontwikkeling om in de gaten te houden dus…

Hier zijn enkele belangrijke tips van het Ministerie van Ecologische Transitie om bedwantsen te bestrijden:

  • Inspecteer je bed en slaapkamer regelmatig op tekenen van bedwantsen. Kijk uit naar uitwerpselen (kleine zwarte puntjes) of de insecten zelf.
  • Was beddengoed en kleding op minimaal 60°C om bedwantsen te doden. Vervoer wasgoed in een afgesloten zak naar de wasmachine.
  • Zuig alle hoeken en naden schoon om eitjes en insecten op te zuigen. Gooi de stofzuigerzak meteen weg in een afgesloten plastic zak.
  • Werk met een stoomreiniger bij minimaal 120°C om bedwantsen in matrassen of meubels te doden.
  • Schakel gecertificeerde professionals in bij aanhoudende plaag. Controleer certificering en behandelingsprotocol.
  • Bij huurwoningen moet de verhuurder detectie en behandeling door professionals financieren.
  • Verminder besmettingsbronnen door rommel te vermijden en tweedehands kleding en textiel op hoge temperatuur te wassen.
  • Controleer op reis hotelkamer en bagage grondig en was bij thuiskomst alle gedragen en ongedragen kleding op 60°C.

Door deze aanbevelingen consequent op te volgen, kunnen bedwantsen effectief bestreden worden en verspreiding voorkomen. Als u bedwantsen opmerkt in Disneyland Parijs, waarschuw dan een parkmedewerker.

Credit afbeelding: PxHere

Geef een reactie