Disneyland Paris

Weerbericht Disneyland Parijs : Stormachtig weer verwacht eind juli

In de week van 24 tot 30 juli zal er stormachtig weer zijn en een meer wisselvallig klimaat. De temperaturen zullen naar verwachting niet hoger zijn dan 26°C. Hier zijn de voorspellingen.

Na een zonnige juli maand zou het weer snel kunnen veranderen in Marne-la-Vallée, ten oosten van Parijs. Stormen zullen naar verwachting aan het begin en einde van de week hun intrede doen. Ook de wind zal waarschijnlijk toenemen. De temperatuur zal echter niet hoger zijn dan 26°C. Hoewel het wat koeler zal zijn, moet dit u er niet van weerhouden om de parken te bezoeken.

Maandag en dinsdag: Mogelijke buien

Op maandag 24 juli zullen de wolken zich ophopen in de ochtend en kunnen er vroege lokale buien Disneyland Parijs treffen. De neerslag zal geleidelijk afnemen tot ongeveer 12 uur ’s middags. Aan het einde van de middag, rond 16-17 uur, is het waarschijnlijk dat er een onweersbui zal uitbreken en de regio snel zal verfrissen. Volgens de voorspellingen van Météo France zullen de maximale temperaturen niet hoger zijn dan 24°C.

Dinsdag 25 juli zal de ochtend nog wat regen kennen, soms intens, tot ongeveer 12 of 13 uur. Hoewel het nog steeds bewolkt zal zijn, zal de middag rustiger zijn. Er kunnen in de late namiddag enkele snelle buien Chessy treffen, maar op dit moment is niets bevestigd. De temperatuur zal niet hoger zijn dan 22°C op het warmste moment van de dag.

Woensdag en donderdag: Rustiger weer

Op woensdag 26 juli zal de lucht bewolkt zijn, maar er zou geen regen moeten zijn. U kunt genieten van een relatief koele dag, met maximale temperaturen rond de 22°C en een wind van meer dan 40 km/u. Dit is ideaal weer om naar de twee Disneyland parken te gaan! Let echter op in de avond, want het is niet onwaarschijnlijk dat er tussen 20.00 uur en 23.00 uur kortstondige buien zullen vallen, althans volgens de laatste modellen (Arpege) van Météo France.

Donderdag 27 juli zal het weer nog steeds bewolkt zijn boven Marne-la-Vallée, maar het zou geen regenachtige dag moeten zijn. De wind zal nog steeds waaien met bijna 40 km/u. De temperaturen zullen rond de 26°C liggen op het warmste moment van de dag. Let echter op, want de atmosfeer kan behoorlijk zwaar aanvoelen.

Vrijdag, zaterdag, zondag: Keren de stormen terug?

Op vrijdag 28 juli zal het weer ongunstig zijn. De stormen zullen gedurende de dag toenemen met een altijd zware atmosfeer. De sterkste windstoten zouden 45 km/u kunnen bereiken. Let echter op, omdat het voorspellen van stormen complex is, is het momenteel onmogelijk om met zekerheid te zeggen hoe groot en waar precies de onweerscellen zullen zijn. Het vertrouwensniveau bij Météo France is 3/5. De temperatuur zal maximaal rond de 26°C liggen.

Zaterdag 29 juli zal het weer vergelijkbaar zijn met de dag ervoor. De stormen zullen Disneyland gedurende de hele dag treffen. De wind zal aanzienlijk minder aanwezig zijn, met een snelheid van ongeveer 20 km/u. De temperaturen zullen niet hoger zijn dan 25°C op het warmste moment van de dag. Vrijdag en zaterdag zijn dus ideale dagen om te genieten van de hotels in het park of de winkels.

Zondag 30 juli zal het weer opklaren. Er zullen de hele dag door wolken zijn, maar de zon zal af en toe terugkeren. De maximale temperatuur zal niet hoger zijn dan 26°C. Deze voorspellingen moeten nog bevestigd en verfijnd worden in de komende dagen.

Afbeeldingscredits: Tout Disney / Canva.

Geef een reactie