Disney +

Vaiana 2 onthult zijn evenementtrailer en verovert het internet

De langverwachte teasertrailer van Vaiana 2, de volgende animatiefilm van Walt Disney Animation Studios, is zojuist uitgebracht en verbreekt nu al alle records. We nodigen u uit om te ontdekken waarom deze eerste indruk zoveel opwinding veroorzaakt en wat het ons onthult over dit nieuwe avontuur van de onverschrokken heldin van Motunui.

We hebben eindelijk de eerste beelden van Vaiana 2 kunnen zien, zeer verwacht door de fans van de oorspronkelijke film uit 2016. En het enthousiasme is zeker aanwezig! In slechts 24 uur is de teasertrailer al maar liefst 178 miljoen keer bekeken, waarmee een nieuw record is gevestigd voor de lancering van een Disney-animatiefilmtrailer.

Een vliegende start

Vaiana 2 - Disney FR
Vaiana 2 – Disney FR

Dit indrukwekkende aantal overtreft ruimschoots de eerdere records die waren gevestigd door de trailers van Vice Versa 2 (157 miljoen views), Frozen 2 (116 miljoen) en The Incredibles 2 (113 miljoen). Dit getuigt van de immense anticipatie die deze nieuwe Disney-film opwekt, die nu al wordt aangekondigd als een van de hoogtepunten van het einde van dit jaar in de bioscoop.

Dit succes is natuurlijk te verklaren door de immense populariteit van de oorspronkelijke film, die in 2023 de meest bekeken was via streaming volgens Nielsen. Het publiek kijkt uit naar het weerzien met de moedige Vaiana, de imposante halfgod Maui en hun metgezellen in nieuwe avonturen.

Wat leert deze eerste teaser ons?

Deze trailer geeft ons een eerste indruk van het plot van Vaiana 2. De actie speelt zich drie jaar af na de gebeurtenissen van de eerste film. Vaiana ontvangt een mysterieuze oproep van haar voorouders en moet een gevaarlijke reis voorbij de bekende zeeën aangaan, vergezeld door Maui en een kleurrijk team van zeelui.

We ontdekken dat Vaiana nu een jonger zusje heeft en dat de kip Heihei en het varken Pua opnieuw van de partij zullen zijn. Maui toont zijn transformatiekrachten. De beelden zijn prachtig, met schitterende oceaanlandschappen die uitnodigen om mee te duiken in dit nieuwe avontuur.

Een team van getalenteerde regisseurs en componisten

Vaiana 2 - Disney FR
Vaiana 2 – Disney FR

Achter de camera vinden we de regisseurs Dave Derrick Jr., die heeft gewerkt aan Encanto, evenals Jason Hand en Dana Ledoux Miller. Christina Chen en Yvett Merino zijn verantwoordelijk voor de productie.

Op muzikaal gebied worden de componisten Abigail Barlow en Emily Bear (bekroond met een Grammy Award voor The Unofficial Bridgerton Musical) bijgestaan door Opetaia Foa’i, lid van de groep Te Vaka en al aanwezig in de eerste film, evenals Mark Mancina (Tarzan).

Auli’i Cravalho zal haar rol als Vaiana in de originele versie opnieuw vertolken, net als Dwayne Johnson voor Maui. Dit belooft dus een vervolg te worden dat aan onze verwachtingen voldoet, in de grote traditie van Disney-animatiefilms.

Op weg naar een nieuwe triomf?

Vaiana 2 - Disney FR
Vaiana 2 – Disney FR

Met zo’n vliegende start en een even getalenteerd team aan het roer, heeft Vaiana 2 grote kans om het succes van de eerste film te evenaren, of zelfs te overtreffen. Het is nog even wachten tot 27 november om dit nieuwe avontuur in de bioscoop te ontdekken en te zien of deze veelbelovende teaser wordt waargemaakt.

Tot die tijd zullen ongetwijfeld de ongeduld en speculaties hoogtij vieren onder de ontelbare fans van de franchise. Eén ding is zeker: wat betreft het publieksbelang is Vaiana al begonnen aan een geweldige reis!

Headerbeeldkrediet: newsroom.disney