Disney +

De Tovenaars van Waverly Place: wat we weten over de comeback van de cultserie

Het nieuws kwam een paar dagen geleden als een bom aan bij de fans van het eerste uur: De Tovenaars van Waverly Place, de beroemde Disney-sitcom uit de jaren 2000, staat op het punt terug te keren.

Bijna 15 jaar na de laatste aflevering heeft Disney inderdaad een revival van de cultserie besteld, in de vorm van een pilot voor een nieuw seizoen. Dit zal de vele fans van de show verheugen, die al lang hoopten op een comeback.

Dit artikel gaat in op alle tot nu toe bekende informatie over de langverwachte terugkeer van de Tovenaars van Waverly Place.

Selena Gomez en David Henrie keren terug

Laten we beginnen met het belangrijkste: de originele vertolkers van Alex en Justin Russo, namelijk Selena Gomez en David Henrie, zullen zeker deel uitmaken van deze revival. Ze zullen zelfs een sleutelrol spelen aangezien ze uitvoerende producenten zijn van de pilot die door Disney is besteld.

Het langverwachte terugkeer van de serie De Tovenaars van Waverly Place met Selena Gomez en David Henrie - Instagram David Henrie
Het langverwachte terugkeer van de serie De Tovenaars van Waverly Place met Selena Gomez en David Henrie – Instagram David Henrie

Selena Gomez zal een gastoptreden maken als haar iconische personage Alex Russo, waarmee ze bekendheid verwierf bij het grote publiek. David Henrie zal zijn rol als Justin Russo weer op zich nemen, dit keer als vast personage in het nieuwe seizoen.

Een nieuwe cast rond Justin Russo

Hoewel Gomez en Henrie aanwezig zullen zijn, zal de revival van de Tovenaars van Waverly Place nieuwe gezichten in de schijnwerpers zetten. De verhaallijn zal zich namelijk richten op het personage van Justin Russo, nu volwassen.

We zullen dus David Henrie zien, omringd door drie nieuwe acteurs:

  • Janice LeAnn Brown (Disney’s Just Roll with It) in de rol van Billie, een jonge tovenares onder de hoede van Justin
  • Alkaio Thiele (Call Me Kat) die Roman Russo zal vertolken, de oudste zoon van Justin
  • Mimi Gianopulos (American Princess) als Giada, de vrouw van Justin.

Een verhaal geworteld in het universum van de originele serie

Wat betreft het scenario hebben de makers Jed Elinoff en Scott Thomas (bekend van Raven) een verhaallijn bedacht die direct verbonden is met het universum van de Tovenaars van Waverly Place.

Het langverwachte terugkeer van de serie De Tovenaars van Waverly Place met Selena Gomez en David Henrie - Instagram David Henrie
Het langverwachte terugkeer van de serie De Tovenaars van Waverly Place met Selena Gomez en David Henrie – Instagram David Henrie

Het verhaal begint na een mysterieuze gebeurtenis op de toverschool WizTech. We zullen dan Justin Russo, nu volwassen, ontmoeten die ervoor heeft gekozen om zijn magische krachten op te geven om een normaal leven te leiden, omringd door zijn vrouw en twee zonen.

Maar het verleden zal hem snel inhalen in de vorm van een jonge leerling-tovenaar die om hulp komt vragen. Justin zal voor een dilemma komen te staan: herenigen met zijn tovenaarsachtergrond of doen alsof er niets aan de hand is?

De terugkeer van de serie: een dringend verzoek van de fans

De revival van de Tovenaars van Waverly Place voldoet aan een grote verwachting van de fans van de originele serie. Al jarenlang waren er discussies op sociale media over een mogelijke terugkeer van de fantastische show.

Uitgezonden tussen 2007 en 2012 op Disney Channel, volgde de sitcom het dagelijks leven van de familie Russo waarvan de drie tieners hun magische krachten ontwikkelden terwijl ze een normaal leven leidden.

Het langverwachte terugkeer van de serie De Tovenaars van Waverly Place met Selena Gomez en David Henrie - Instagram Selena Gomez
Het langverwachte terugkeer van de serie De Tovenaars van Waverly Place met Selena Gomez en David Henrie – Instagram Selena Gomez

Met zijn eigenzinnige toon en getalenteerde cast onder leiding van Selena Gomez en David Henrie, hebben De Tovenaars van Waverly Place een hele generatie fans geraakt. De finale van de serie blijft tot op de dag van vandaag de meest bekeken aflevering in de geschiedenis van Disney Channel.

Een onverminderde populariteit 10 jaar later

Het feit dat de populariteit van de Tovenaars onverminderd is gebleven, blijkt wel uit: Selena Gomez heeft haar terugkeer in de serie enkele maanden geleden geteased op haar TikTok-account. De video waarin ze een handdoek in een schildpad verandert, als knipoog naar haar personage Alex Russo, is meer dan 30 miljoen keer bekeken!

Het langverwachte terugkeer van de serie De Tovenaars van Waverly Place met Selena Gomez en David Henrie - Instagram Selena Gomez
Het langverwachte terugkeer van de serie De Tovenaars van Waverly Place met Selena Gomez en David Henrie – Instagram Selena Gomez

Aan de andere kant had David Henrie enkele jaren geleden al laten weten dat hij graag een nieuw seizoen zou willen maken: “Ik zou graag terugkomen, dat alle originele acteurs aanwezig zijn, en een verhaal vertellen dat de fans bevalt”. Dat is nu werkelijkheid geworden!