Disneyland Paris

Onderbreking van de RER A: hoe komt u in augustus 2023 bij Disneyland Parijs?

De zomerwerkzaamheden aan de RER A maken de toegang tot Disneyland Parijs complex tussen 5 en 20 augustus. Dit artikel biedt essentiële informatie over alternatieve routes en genomen maatregelen.

Sinds woensdag 9 augustus tot en met vrijdag 18 augustus heeft een omvangrijk project de verkeerscirculatie van de RER A-lijn tussen de stations Nation (Parijs) en Val-de-Fontenay (Val-de-Marne) onderbroken. Als u van plan bent om tijdens deze periode naar Disneyland Parijs te gaan, vindt u hier alles wat u moet weten over deze werken en hoe ze uw bezoek kunnen beïnvloeden.

Een belangrijke impact op de gasten

Een bezoek aan Disneyland Parijs begint meestal met een reis met de RER A voor velen. Maar met deze werken is de reis ingewikkelder geworden. De ochtend kan verloren gaan in het transport, en sommige bezoekers, zoals Armelle en haar gezin, brachten de helft van hun dag door om er te komen.

  • Spoorvernieuwing: Het project is gericht op het vernieuwen van 1,5 km ballast en wissels.
  • Langere Reisduur: Met vervangende bussen vinden sommige gebruikers hun reis aanzienlijk verlengd.

Wat zijn de alternatieven?

Als de RER A uw gebruikelijke route naar Disneyland is, maak u geen zorgen, er zijn altijd manieren om er te komen:

  • RER E tot Val-de-Fontenay: Neem dan een RER A naar Marne-la-Vallée Chessy.
  • Gebruik van de Auto: Hoewel dit duurder kan zijn qua benzine.
  • Motor: Sommige gebruikers hebben hiervoor gekozen, hoewel dit vertraging kan veroorzaken.
  • Vervangende Bussen: Deze worden ingezet, maar de reisduur kan verlengd worden.

Uw vragen, onze antwoorden

Hoe lang duren de werken ?

Van 9 tot 18 augustus, 24/7, zal de lijn gesloten zijn tussen de stations Nation en Val de Fontenay • Fontenay-sous-Bois. Bovendien zal de onderbreking tussen de stations Cergy–Le Haut en Conflans–Fin d’Oise langer zijn, namelijk van 5 tot 20 augustus.

Waarom deze werken ?

Deze werken zijn van cruciaal belang, meer dan alleen regulier onderhoud. Aan de SNCF-kant is het doel de vernieuwing van spoor en ballast, met inbegrip van de demontage, verwijdering van oude stukken rails en dwarsliggers, en de installatie van voorgeassembleerde spoorpanelen. Er zal nieuw ballast worden toegevoegd en op de millimeter nauwkeurig worden afgesteld. Deze moderniseringswerken zullen 1,2 kilometer 44 jaar oud spoor vervangen, waardoor de betrouwbaarheid wordt verhoogd.

Aan de RATP-kant zullen 6 wissels en 1,5 km spoor en ballast tussen Nation en de aftakking Val de Fontenay / Fontenay-sous-Bois worden vernieuwd na 45 jaar dienst. De RATP zal ook profiteren van deze pauze om werkzaamheden uit te voeren aan het station van Vincennes, zoals het plaatsen van geluidsbescherming, zonder extra overlast voor de reizigers.

Wat zijn de alternatieven ?

Zoals gewoonlijk zullen vervangende bussen en versterkingen van reguliere lijnen worden voorzien om u te helpen met uw reizen, hoewel de reistijden verlengd zullen zijn. Wij raden u daarom aan uw routes aan te passen en uw reizen uit te stellen indien mogelijk.

Deze werken zijn niet slechts een kortstondig ongemak, maar een essentiële stap om de infrastructuur te behouden en verbeteren die uw magische reizen naar Disneyland Parijs mogelijk maakt. Als u aanvullende vragen heeft, aarzel dan niet om ze te stellen, en wij zullen ze met plezier beantwoorden.

Kopafbeelding Credits: Eole99 / Wikimedia.

Geef een reactie